Elprisberegneren


FORMÅL

Få et overblik over, hvad din elregning består af. Hvem går pengene egentlig til, og hvor meget betyder de forskellige prisstigninger for lige præcis din økonomi.

Udregningen foregår for hver time, præcis ligesom din elleverandør udregner det. Derfor skulle beløbene i dette regneark gerne være ret tæt på tallene på din elregning.

Regnearket er præ-konfigureret til Bornholms Energi og Forsynings priser, men kan tilpasses en anden elleverandørs priser på “Elleverandør”-arket.

OBS: Det kræver at du har en computer med adgang til Excel eller tilsvarende. Vær tålmodig – det er et temmelig stort regneark, så det tager lidt til at åbne.

Download Elprisberegner 1.3.7.xlsm

Jeg vil meget gerne have feedback, og især hvis der er noget der ikke virker, eller ikke er til at forstå 🙂

KENDTE UDFORDRINGER: Der er problemer med at importere måledata, hvis man bruger gamle Excel-versioner fra 2007 og 2010. Jeg arbejder på at få det at virke her også.

Screenshots fra Elprisberegneren:

Indholdsfortegnelse: Kig ind i de forskellige visninger, for at blive klogere på dit elforbrug.

Sammenlign Fastpris og Variabel prisaftaler. Se både hvilken aftale der historisk har været billigst, og få et bud på hvilken aftale der er den billigste for dig i næste kvartal. Hint: Det svinger som vinden blæser 😉

Dyk helt ned i din elregning. Se hvordan dit forbrug har fordelt sig henover året, se den gennemsnitlige kWh-pris for hver måned, se hvor meget af dit forbrug der ligger i de dyre tariftimer og se hvordan aktørerne, elleverandør, netselskab og staten, har fordelt regningen imellem sig.

Se strømprisens udvikling over de sidste par år.

Se hvordan dit forbrug gennemsnitligt ser ud henover året, og om hvorvidt dine sparetiltag har ændret noget.

Hvis du er rigtig nørdet, kan du dykke ned i hvordan elregningen bliver udregnet for hver time. Det kræver en god portion Excel-forståelse. Hvis du er en rigtig haj, kan du bruge beregningerne til at lave dine egne overbliksskemaer og grafer. Del dem endelig med os andre 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *